Min gode historie skal i medierne

Du har helt sikkert en god historie fra din arbejdsplads. Men hvordan kommer man på forsiden? Det handler om timing, og det handler om at kende de rigtige værktøjer, når du ønsker at sælge en god historie ind til medierne.

Ud fra devisen om, at det er sjovere, når vi selv kan påvirke, hvad pressen fortæller om Silkeborg Kommune, giver vi dig gode råd til, hvordan du forøger chancen for, at medierne bringer netop din gode historie. Du ender ikke nødvendigvis på forsiden; men du lærer at vinkle og fortælle din historie på en facon, som ligner journalistens.

På kurset tager vi dig også med bag kulissen på en redaktion og helt ind i journalistens hjerne for at fortælle mere om, hvilke historier journalisterne tænder på.

Ud fra en gennemgang af de fem nyhedskriterier og nyhedstrekanten kommer vi også omkring emner som vinkling, budskab og kildevalg.

Du kommer til at arbejde med udgangspunkt i en historie, du har med fra din egen hverdag. Vi skal have de gode historier frem, som ligger og putter sig rundt om på kontorerne.

Formål med kurset:

  • At skærpe din evne til at få øje på den gode historie og til at få den ud over rampen.
  • At du lærer at finde frem til dit budskab og at vinkle din historie.
  • At skabe bevidsthed om, hvordan du gør din historie interessant gennem den måde den bliver fortalt på.

Kursusindhold:

  • Nyhedskriterierne
  • Nyhedstrekanten
  • Budskab
  • Målgruppe
  • Medievalg

Som deltager skal du medbringe et forslag til en historie/et budskab, du vil sælge ind til medierne. Før kurset skal du sende et par linjer til kursusholderne om den gode historie, du kunne tænke dig at sælge ind til medierne. Vi arbejder med den og former den undervejs på kurset.

Deltagere:

Medarbejdere i kommunen, som har lyst til at prøve kræfter med at sælge de gode historier ind til pressen.

Underviser:

Kommunikation, Silkeborg Kommune

Tid:

Kurset er ikke udbudt i øjeblikket.

Hvis du er interesseret i kurset, kan du henvende dig til os på sku@silkeborg.dk. Hvis vi får mange henvendelser vil vi udbyde kurset.

Kurset kan udbydes i forskellig længde efter behov. Kurset kan også tilbydes til en samlet afdeling, sektion eller institution.

Hvis du er interesseret i et oplæg eller kursus om kommunikation, som er særligt tilpasset din arbejdsplads, kan du henvende dig til Kommunikation på kommunikation@silkeborg.dk.